NIEUW JAAR

Het was een bizar en onwerkelijk jaar. En nog steeds…

De pandemie heeft de hele wereld in zijn greep. Iedereen lijd eronder. Mensen die sterven, vereenzamen, opgesloten zitten in de lockdowns. Alle branches lijden er heel erg onder. De economie gaat kapot en er heerst nog meer armoede.

Er zijn nu vaccinaties tegen Corona op de markt. Dat zou misschien een lichtpuntje zijn aan het einde van de duistere tunnel waarin we nu leven. Toch is er een deel van de bevolking die twijfelt en een deel die er met smacht op wachten. Ook zijn er mensen tegen het vaccin.

In Engeland, België en nog een paar landen begonnen ze in december al met vaccineren. Wij als kikkerlandje begin januari.

‘Nu blijkt ook dat ongeveer 30.000 medewerkers van de acute zorg ‘op korte termijn’ het coronavaccin krijgen van farmaceuten Pfizer en BioNTech, meldt het ministerie van Volksgezondheid zaterdag. De eerste inentingen vinden zo snel mogelijk plaats, maar waarschijnlijk niet voor 8 januari.

De eerste vaccins waren aanvankelijk alleen voor zorgmedewerkers van verpleeghuizen, in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en in de Wmo-ondersteuning. Nu wordt de groep uitgebreid met verpleegkundigen en artsen op de intensive care, spoedeisende hulp, COVID-afdelingen en ambulancemedewerkers.

Reden hiervoor is de “zorgelijke situatie in de acute zorg”, mede door de vele ziektemeldingen als gevolg van de coronapandemie. Ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) hebben daarom afspraken gemaakt met Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ).

Kuipers pleitte eerder deze week al publiekelijk voor de inenting van essentiële personeel in ziekenhuizen, waardoor De Jonge onder vuur kwam te liggen. Volgens Kuipers is het vanwege de toegenomen druk op de ziekenhuizen belangrijk dat er voldoende zorgpersoneel beschikbaar blijft.’

(Bron nu.nl)

Iedereen heeft hierin zijn of haar eigen mening over het coronavaccin. Echter zal ik het wel nemen.

Ik hoop dat dit jaar mooier wordt als voorgaand jaar. Ik wens ieder veel gezondheid, geluk, inspiratie, motivatie, hoop en (veer) kracht. Sparkle youre positivity everywhere you go. Let goed op jezelf en elkaar.

Maak een mooi boek van 2021 met 365 pagina’s.

Tot de volgende keer.

Groetjes Sun-Mi.