DEEL HOOP, DEEL KRACHT

Het is voor een ieder in deze maatschappij een rare en onwerkelijke tijd. Met de wereldwijde pandemie. De Corona crisis. De lockdowns in alle werelddelen. Het werd weer opgeheven, maar de besmettingen en de verscherpte maatregelen slaan weer toe. Een onzekere tijd voor een ieder. De horeca wereld, de entertainment wereld, de onderwijs wereld, de zorgwereld, de politieke wereld alles staat op zijn kop en dreigt om te vallen.

Helaas werden mijn lezingen ook afgezegd en verplaatst.

Ik zou een lezing geven voor de Gemeente Zaanstad. Dit was al jaren onderwerp van gesprek en eindelijk werd het concreet. In de week voor de (digitale) toegankelijkheid. Ik had alles voorbereid, een nieuwe presentatie gemaakt. Maar de persconferentie van afgelopen maandag, sloeg voor een ieder in als een bom en er kwamen verscherpte maatregelen. Helaas is mijn lezing van 5 oktober uitgesteld. Wel erg jammer en bitter voor mij. Maar na een paar uur was ik het weer vergeten en keek ik met een positieve en frisse blik vooruit. ‘Sun-Mi hoe kan je dat?’ Als je realistisch kijkt, er zijn veel ergere dingen. Het is uitgesteld, maar niet afgesteld. Dus het komt wel weer.

Deze tijd is voor een ieder naar en keihard. Wereldwijde armoede en voedsel gebrek. Ik ben dankbaar dat ik nog gezond ben. Dat ik weer mijn dingen in vrijheid kan doen. Dat ik zelfstandig kan leven met geheel vernieuwde zorg, met de aanpassingen en hulpmiddelen. Dat ik in de zomer van 2020 een mooie televisie opname heb gehad. Daar is een mooie tv uitzending van Je zal het maar hebben, uit voort gevloeid. Een terugblik hoe verbitterd ik was en hoe gelukkig ik nu ben. Wie het nog niet heeft gezien, kijk op mijn website voor de YouTube link. Ook komt er een interview in het tijdschrift Vriendin. Dit stond al in de planning, maar nu is het toch concreet. Een interview wat (hoop ik) kracht en hoop geeft, aan een ieder die het nodig heeft. Juist in deze tijd. Het tijdschrift Vriendin nummer 43 is vanaf 13 oktober te koop.

Never give up. Hoe moeilijk en uitzichtloos het soms ook lijkt.

Tot de volgende keer.

Groetjes Sun-Mi