HELAAS

Het is alweer begin mei. Ondertussen is de hele wereld in de ban van het Corona virus. Wat houdt het in? Het nieuwe coronavirus veroorzaakt de ziekte COVID-19. De klachten lijken in het begin vaak op een verkoudheid. De ziekte kan een ernstige longontsteking veroorzaken, waar soms ook mensen aan overlijden.

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
  • Blijf zoveel mogelijk thuis
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen
  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Inmiddels zitten we sinds 15 maart in de zo geheete ‘intelligente lockdown’ tot zeker 20 mei. Al dan niet langer. Er komt wel een mini beetje versoepeling, maar veel ook niet. Een ieder zit thuis. Ook ik.

Inmiddels ben ik 5 jaar motivational speaker. Ik geef vrijwel alleen lezingen op scholen en universiteiten. In 2018 op het Caribbean Spinal Cord Injury Congres op Curaçao.  Vaak kreeg ik de vraag: ‘Wanneer geef je een openbare lezing?’ Vorig jaar  mei zou ik dat eindelijk doen in de MYOfeedback therapie praktijk in Driebergen-Rijsenburg. Helaas, door mijn vermoeidheid ging dat niet. Door mijn drukte heb ik er verder niet meer aan gedacht. Tot nu….we zitten nu noodgedwongen thuis door de COVID-19 maatregelen. Waarom maak ik geen online openbare lezing? In 5 dagen is het idee geboren. Mijn lezing gaat over: Voorbij de schaamte tijdens het Locked-in syndroom. Ik vertel eerlijk en openhartig over mijn schaamte. En ik hoop dat ik kracht en inspiratie  mee geef aan iedereen. Iedereen kent wel een vorm van schaamte.

Wil je een bijzondere en inspirerende lezing meemaken? Schroom niet en geef je op! Voor meer informatie: sun-miv@outlook.com

Tot de volgende keer.

Groetjes Sun-Mi.