NATIONALE COMPLIMENTENDAG

Na een lange stress periode ben ik weer terug.
Aankomende week zal ik bloed laten prikken ter controle. Dit doe ik elk jaar en is niets om je zorgen over te maken! Ik heb even rust genomen, omdat dat ook soms moet.

Ik was met een vriendin naar de theatervoorstelling van Ali B ‘’Koorts’’
Erg gelachen, maar ook bijna gehuild. Ali B vertelde over de dood van zijn vader. En zong het nummer ‘’Ik huil alleen bij jou’’ samen met een jongen die het Down Syndroom heeft. Iedereen in de zaal riep: ‘’aaaaaaaah.’’ ‘’Wat zielig, maar goed dat je dat doet Ali.’’ De stemmen hoorde ik in de zaal fluisteren. Ik dacht: de jongen met Down Syndroom is gewoon een jongen, alleen met een beperking. Veel tijd om erover na te denken had ik niet. Op dat moment gebeurde er iets met mij, wat ik zelf niet zo verwachtte. Een lading van emotie overviel me. Het feit dat mijn vader er niet meer was, maar ook tijdens het liedje zag ik mijn hele boekpresentatie uit 2018 voorbij komen. Het moment dat Ali B zong, dat ik naast hem zat. Dat ik bijna explodeerde van emotie.
Op dat moment dacht ik: Sun-Mi blijf rustig, hou je in. Gelukkig werd ik weer wat rustiger. Maar de volgende emotie overviel me. Hoe de jongen met Down Syndroom mee zong. ‘’Ik huil alleen bij jou.’’ Ik hoorde het mij op dat moment zelf door de microfoon zeggen. Niet dat ik het zou durven, maar toch…

Jaarlijks op 1 maart. De ‘Nationale Complimentendag’ draait om het geven van oprechte aandacht en het tonen van persoonlijke waardering. Twee ‘zaken’ die niet te koop zijn, maar de mens (juist daarom) wel het diepst raken. Ik weet dat ik mijn pad bewandel en mijn eigen koers aanhoud. Ik weet ook dat ik lieve familie, vrienden, kennissen, volgers heb die mij steunen, supporten, geloof in mij hebben. Bij alles wat ik doe. Stimulans geven bij het leren praten. In binnen en buitenland. Maar ik weet ook hoe trots Ali B op mij is. Wat ik in een korte tijd heb bereikt. Ook DJ Jerry van The Partysquad vind het ongelofelijk dat ik weer leer praten. Ook cabaretier Jorgen Raymann is er voor mij. Mijn lieve vriendin Irene Moors steunt me door dik en dun. Ik ben oprecht blij met iedereen die er is voor mij op mijn pad. Die ik genoemd heb in mijn blog, maar ook de mensen achter de schermen. Ik ben een gezegend en gelukkig persoon met al deze mensen op mijn pad en in mijn hart.

Tot de volgende keer.
Groetjes Sun-Mi.