GENIETEN VAN DE STILTE VOOR DE STORM

In december 2017, dacht ik dat ik wel lezingen kon geven in het begin van 2018. Ik dacht erover na en het was voor mij wel even fijn om de rem in te trappen. Bedenk wel dat ik na 22 maanden hard werken aan mijn boek wel wat rust heb verdiend. Toch gingen de dingen gewoon door.

Ondertussen was ik weer uitgenodigd voor drie lezingen. In iedere lezing heb ik heel veel zin. Het is leuk de docenten weer te mogen ontmoeten.  Eén lezing is op de hogeschool. Voor veertig eerstejaars studenten in de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD). De andere lezing is weer op een hogeschool. Een minor in de studie communicatie. De derde lezing zal zijn op de universiteit, in the Liberal Arts and Sciences voor (inter)nationale studenten. Wederom hele mooie vooruitzichten.

Tussendoor heb ik de tijd en de rust om te genieten van mijn familie en vrienden. Even terug te trekken. Want ik weet niet hoe maart gaat verlopen. Mijn boek komt einde van deze maand uit. 29 maart. Ik weet niet hoe het boek ontvangen gaat worden. Ik weet niet wat erop mij af komt. Misschien veel, maar misschien ook helemaal niks. Wel weet ik, dat ik onwijs trots ben op wat ik (bijna) alleen voor elkaar heb gekregen. De enorme lange weg die ik heb afgelegd. Ook dit keer ben ik in het diepe gesprongen (net als bij mijn vorige boek) en heb het mooi geëindigd!  Weer denken mensen dat ik in een zwart gat val na de publicatie. Voor mijn gevoel is dat absoluut niet zo. Stel dat het gaat gebeuren, dan val ik in een zwart gat met onwijs véél trots. Want wie kan nou zeggen dat er twee boeken geschreven zijn met één vinger en in de lichamelijke conditie die ik heb? In een periode van 8 jaar? Met mooie interviews in het verleden, op de tv geweest, filmpjes mogen maken en lezingen mogen geven in het land. Recent een heel mooi Grazia interview. Wie weet wat er nog op mijn pad gaat komen. Ik weet het niet. Maar even rust en tijd om te genieten heb ik in elk geval. Ik weet niet hoe de komende maanden voor mij gaan zijn, dus voorlopig schrijf ik even geen blogs meer. Hopend op jullie begrip!

Tot de volgende keer.

Groetjes Sun-Mi.